Mina samlade berättelser

Händelser från förr

En samling anekdoter från mina äventyrliga resor, stora som små. Här har jag samlat fysiska, psykiskt jobbiga samt fantastiskt roliga händelser som av olika anledningar etsat sig fast i mitt minne. Tanken är att du ska kunna ta en kaffe och samtidigt ta del av mina upplevelser. Skriven till Elsa min dotter att ta del av i framtiden.
Daniel Vilhelmsson Wesén
Australien

In-checkningen

Grammen var räknade, cykellådan var packad och stängd för sista gången. Allt var med! Jag tog tåget till Kastrups flygplats. Äntligen! Jag hade 560 mil cykling och 115 dagar äventyr framför mig. Väl framme vid disken kunde jag inte checka in och hon sa något där bakom datan som jag inte uppfattade. Jag gick till deras kontor och visade mina biljetter. Det visade sig stämma med avgångstiden och dagens datum men jag skulle åkt för precis 1 månad sedan enligt biljetten! Vilket aldrig varit aktuellt! Hon synade mig en stund. Hjälmen på huvudet, cykelskorna på fötterna samt den enorma wellpapps lådan med cykeln i bredvid mig. Hon knappade bra länge på tangentbordet där inne bakom glaset. Gav mig nya biljetter och sa sedan njut av resan!
Ovesholm

Hustaket

När jag bodde hemma fortfarande gillade jag att sitta på taket. Jag spenderade tid där med att se på fåglar, horisonten, drömma mig bort och bara vara. Valborg spenderades oftast delvis på taket med några öl och en vän vid namn CG. Vi lyssnade på musik, tog några öl, njöt oftast av fint väder och kollade på när fackeltåget passerade för att sedan delta den sista biten till bålet. På kvällen stannade jag kvar tills långt efter alla andra hade gått. Räfsan och aluminiumstegen plockades fram då det bara var ett fåtal kvar. Vi grillade korv på majbålet som minskat drastiskt i storlek och med hjälp av stegen föste vi in det som inte hade brunnit upp in mot mitten. Vi luktade alltid som f*n när vi kom hem men vi var alltid glada.