Skip to main content

Camino Francés 2015

Mamma och jag satt och åt frukost på trappan till Sacré-Cœur i Paris. Det var en underbar morgon och början på ännu ett äventyr tillsammans. Vi tillbringade två dagar här i Paris innan vi tog nattåget till Bayonne och en anslutningsbuss till Saint Jean Pied de Port där våran vandring skulle börja. Mamma hade aldrig varit iväg på ett äventyr så länge som detta och hon gjorde mer än bra. Hon var fantastisk och jag hade nöjet att dela äventyret med henne! Pyrenéerna gjorde ett stort intryck på oss men det gjorde också eukalyptusskogarna senare i vandringen. Jag gjorde pilgrimsfärden för landskapet, de sociala mötena och för att jag älskar att resa, och jag vet att mamma gjorde det av samma anledningar. Som många andra också har sagt skulle jag säga att du har tre olika sektioner på Caminoen. Den första är där pilgrimerna står inför den fysiska utmaning som leden ger. Den andra etappen är den som inkluderar vandringen över den fruktade mesetan. Denna etappen är het, torr, monoton men också fantastisk. Den sista etappen är den som matar själen med grönska. Det tog oss 34 dagar och 800 km att nå vårt mål, Santiago de Compostela. När jag frågade mamma om de bästa stunderna längs leden svarade hon helt enkelt.

“Det övergripande äventyret att vara ute med min son och i ett annat land, alla olika människor vi träffade, de föränderliga landskapen vi vandrade i samt all kärlek och kamratskap.” -Mamma

Anteckningar från dagboken

”En 34 dagar pilgrimsresa med mamma. Inte illa <3″

”Jag skulle rekommendera dig att bara gå 8 km första dagen och stanna i Refuge Orisson. Under middagen brukar de bjuda in folk att stå upp och prata om sin Camino och sina förväntningar. Du har en stor chans att träffa och få kontakt med pilgrimer här. Dagen efter går du till Roncesvalles och Spanien. En del av de människorna vi träffade dag ett vandrade vi fortfarande med eller hade omkring oss dag 34.”

”Du kommer att se och gå med människor varje dag och på kvällen kommer du att träffa många av dem på torget. Om de inte vill prata eller vara sociala kommer de att berätta för dig på ett eller annat sätt. De flesta av dem vill säga hej och chatta en stund, andra vill ha ditt sällskap för en dag eller två.”

“Jag rekommenderar John Brierley’s guidebok. Jag hade en svensk utöver men jag gillade den inte alls. Brierley’s bok är mer detaljerad och du kan också läsa på om området. Jag skulle säga att du borde gå lite kortare eller längre än Brierley’s dagliga förslag för att enkelt hitta en våningssäng och bli av med den större gruppen pilgrimer då många använder hans bok.”

Karta

Omdömen

“I had the privilege of meeting Daniel in June of this year while walking the Camino Frances. We became part of a group of pilgrims who chose to walk together during the day and to eat, drink and be merry during the evening. It was magical. The interesting thing about Daniel, though, is that he didn’t just walk, eat, and drink with the rest of us; he was also provided leadership in his calm, gentle way. He was always looking out for us; herding the straggler back into the group; making sure everyone was okay without making a big deal of it. I always felt confident when I was walking with Daniel and always felt that laughter was about to break out! I highly recommend him and his leadership skills for any outdoor venture that he undertakes.”

Nancy Brown, Canada

Om du vill ha mer information om leden, tips och idéer samt handfasta råd angående din packning så hör gärna av dig.

Close Menu