Skip to main content

Fjällräven Classic i Sverige

Att gå detta event är som att komma hem. Jag har gått mellan Nikkaluokta och Abisko över 15+ gånger och omfamnar fortfarande varje steg längs leden! Jag gjorde min första Fjällräven Classic 2009. Sedan dess har jag vandrat den med utländska vänner, vänner från jobbet, min fru, med mamma, som vandringsvärd och nuförtiden som guide. Varje gång är speciell. Leden är 110 km lång och ligger norr om polcirkeln. Under evenemanget kommer du att passera ett par fantastiska bastur, Kungsledens högsta pass, äta pannkakor som aldrig förr, spana efter renar, borsta tänderna och laga mat med majestätiska dalar och berg runt omkring dig.

En dimmig morgon under kaffet kommer ett par solstrålar genom molnen och du kan se dem röra sig över dalen som lekfulla barn innan de går över åsen. Du sitter där i ditt tält med en fluffig jacka på, folk passerar dig på stigen och på långt håll kan du se några människor som tar ner sitt tält. Senare är solen uppe och du har vandrat ett tag, du korsar en flod och stannar en minut för att fylla på din vattenflaska. Du träffar några människor och du blir inbjuden att gå med dem. Senare på kvällen är ni fortfarande tillsammans och pratar om livet. Fjällräven Classic!

Jag har deltagit i eventet 2009-2016, 2018, 2019, 2022-2023.

Mer information på Fjällräven Classis’s hemsida.

ANTECKNINGAR FRÅN DAGBOKEN

“Jag har gått detta eventet och sträckan många gånger. Hör av dig om du vill ha tips och ideer.

“Det är en episk resa i en stor, fantastisk vildmark långt ovan polcirkeln. Med allt du behöver packat i ryggsäcken är det detta landskapet du kommer att kalla hem medan du vandrar från Nikkaluokta till Abisko, delvis efter Kungsleden.”

“Jag skulle säga att detta event förändrar dig på ett sätt eller annat.”

Karta

Close Menu