Skip to main content

Hilleberg the Tentmaker

Min familj och några vänner tillbringade natten på denna fina plats i Göteborgs skärgård. Det är en ö som man tar sig till från Saltholmen med båt och vandrar sedan över Brännö för att slutligen ta den lilla bron över till Galterö. Jag har varit där en hel del på sistone för att vandra, sova och springa. Denna gången sov vi i det högra tältet som är ett Kaitum 3 GT och en av våra vänner i det vänstra som heter Rogen. Kvällsvinden var kylig så vi stannade i skyddet som tälten gav och njöt därifrån av solens sista strålar för dagen. Vi pratade genom tältdukarna då vi tältade nära varandra.

Vår dotter Elsa spenderade sin första natt ute när hon var 2.5 månader och idag tältar hon frekvent då vi som föräldrar orkar och då intresset finns från hennes sida. Temperaturen inne i tältet var skaplig då vi klädde oss i underställ och en lite fleecejacka medans vi lagade kvällens mat.

Under helgäventyr som dessa behövs det inte så mycket planering och det ger väldigt mycket tillbaka. Vi valde denna tältmodell då vi gillar alla öppningarna, utrymmet, kvaliten, ventilationen mm. När uppfällbara pottan, alla sovsäckar, pixiböcker och duplo är framme kan vi fortfarande ta oss runt skapligt i tältet och behöver inte leta allt för mycket. Dvs det är oftast bara 1 lager av saker och inte 10.

Det brukar sägas att om man spenderar 10.000 timmar på något så blir man bra på det.  Jag har säkert varit i och runt tält dessa timmar men känner fortfarande att jag lär mig nya saker eller får nya tankesätt varje gång jag spenderar tid i dom. Jag är fortfarande öppen för nyheter, idéer och tankar och iaktar gärna andra för att se vad dom gör och testar saker som är av intresse. Jag har haft en hel del tältmodeller och märken genom åren men Hilleberg the Tentmaker kommer alltid vara mitt första val när jag ska ut på äventyr!

Läs gärna mer om mina tankar runt lägerplatser och ta del av Hillebergs tält på deras hemsida. #hillebergthetentmaker

 

Hilleberg the Tentmaker
Hilleberg the Tentmaker
Close Menu