Skip to main content

Höstvandring i Sarek 2014

En solig dag under hösten 2014 vandrade jag och 3 vänner över Suorvadammen och så småningom in i Sarek National Park. Vi hoppades få se Rapadalen i all sin prakt med dess höstfärger som vi hört så mycket om. De närliggande stugorna och fjällstationerna var stängda för säsongen och vi såg inte mer än tre andra människor under denna vandring. Tidpunkten var perfekt och vi fick våra färger och frostiga morgnar. När vi vände och gick tillbaka mot Suorvadammen började snön falla. Vi hade ett större tält med absid  med oss och vi tillbringade kvällarna med att spela kort, lyssna på musik, prata om livet och äta. Vi gjorde en toppvandring under denna tur och det var Låddebakte. Från toppen kunde man se långt och det var verkligen fantastiskt.

Om du är intresserad av en hösttur i Sarek 2015 och vill veta mer så har jag gjort en hel del vandringar i Sarek som du kan läsa om. Du kan också följa med på en guidad vandring med mig som guide tillsammans med PathfinderTravels.

 

Notes from my field journal

“Till slut hyrde vi en bil i Kiruna och körde till Suorvadammen. Vi gick över och in i Sarek nationalpark via den. Båt- och busstrafiken var avklarad för säsongen och gjorde det svårt för oss att komma på en bra plan utan att inkludera en bil.”

“Lyckligare än en mås med pommes.”

Karta

Close Menu