Skip to main content

Höstvandring i Sarek 2023

Ett nio dagars äventyr genom Sarek nationalpark med mig som guide är över för denna gången. Vi har varit högt upp i bergen, i botten av dalgångarna, i den tätaste björkskogen, ute på sandbankarna och långt ovan trädgränsen. Vi hade sol, snö, vind och regn. Vi hade fält av sten, rejäla backar, leriga myrar och Sound of Music gräs. Vi vadade knädjupa vatten, sov i tält och najade kängor då sulorna trillade av. Vi skrattade, vi utstod, vi njöt och vi har verkligen upplevt, känt och sett Sarek’s Nationalpark. Grymt nöjd med årets höstvandring och taggad på mer ↟ 

Anteckningar från dagboken

“Jag har aldrig smugit så mycket som under denna veckan” så sammanställde en av personerna i gruppen vandringen. Vi tog oss sakta fram i terrängen då vi klättrade med alla fyra uppför eller nedför i den bitvis branta steniga terrängen då fallrisk förekom.

“Jag förstår varför de har björkris i bastun… de måste verkligen försöka bli av med det på alla sätt möjliga!” Hörde från en person då vi tog oss igenom den tätaste delen av björkskogen i nedre Rapadalen.

Close Menu