Skip to main content

Lilla skogsyxan från Gränsfors Bruk

Min yxa är generellt det som jag först packar ner i min ryggsäck när jag ska ut. Denna yxa väger 1kg och den är värd varenda gram. Det är den bästa yxan jag haft men för att vara ärlig har jag bara ägt två och båda var från Gränsfors Bruk. Efter flera år av trogen tjänst har den sina märken och skavanker. Den är unik och den är min. När jag köpte min yxa läste jag någonstans att det var så fin finish på eggen att man kunde raka av sig armhåren med den. Självklart provade jag! Jag har också huggit ved i vinterns mörker utan min pannlampa. Det blev inte så bra då jag glömde ta av skyddet av läder. Alla gör väl det förr eller senare, eller hur?

Under min andra långvandring i Sverige då jag gick mellan Karlskrona och Treriksröset besökte jag fabriken och min kärlek för företaget och deras yxor blev än större. Har du sett initialerna på huvudet? Det är initialerna på smeden som gjorde den. Personer som genom passion och kunskap skapat yxan du har köpt och nu har i din ägo.

Ta hand om din yxa och använd den. Genom att göra så kommer den finnas i din ägo och hjälpa dig under lång tid. Samtidigt skickar du uppskattning till dess skapare. Tack vare att jag har använt min yxa flitigt under helgerna och ibland mitt i veckorna under långt tid har vi blivit goda vänner och vi har med stor passion gjort många vedhögar tillsammans.

Du kan finna fler utrustningsrecensioner på bloggen och utrustning. Foto: @frilufts.

 

Close Menu