Skip to main content

Mina vantar

Det är blåsigt idag! Jag håller mig varm tack vare mina 3 lager med vantar men greppar min utrustning likt en krabba. Jag brukade vara snabb att ta av mig alla lagren då jag skulle göra saker men lärde mig lika snabbt att det kommer till ett pris. Jag skulle säga att tumvantar är det bästa då man ska hålla sig varm då fingrarna kan värma varandra men om du tenderar att konstant ta av dem för att pilla på utrustning kanske det inte är rätt lösning just för dig? (5-finger vantar separerar fingrarna och de får klara sig lite var för sig)

Mitt lager 1 består oftast av en 5-finger liner av ull eller trädgårdshandskar som är lite slitstarkare.  Jag tenderar att snabbt förbruka mina liners av ull då fingertopparna snabbt blir slitna och fulla med hål. Jag brukar ta av mig till lager 1 om jag ska ta en bild eller fixa kök och dylikt då jag har mer kontroll. Genom att ha lager på lager så här håller jag mig varmare och minskar risken för naken hud mot metall och vind.

Som lager 2 har jag ett par hemstickade vantar gjorda av min fru @emelievw. När det inte blåser så mycket eller bara är några få grader skidar jag allt som oftast med bara dessa. Om det blir för varmt tar jag bara av lager 2 medans jag skidar alt kör bara lager 2.

Mina yttre skalvantar har inga tejpade sömmar även om materialet isig är vattentätt. För många en luring då man läser “Waterproof fabric” på vantarna. Jag tycker mig uppleva att jag får ett bättre klimat i dem utan tejp såvida jag inte leker i snön eller bygger bivacker.

Denna uppsättning kan vara bra att ha om du ska följa med mig till Sarek med PathfinderTravels. Du kan också läsa mer på min packlista om utrustning för turskidåkning här.

Close Menu