Skip to main content

Björnturen

2016 hade jag nöjet att gå på eventet Björnturen som vandringsvärd och året efter som guide.
Som vandringsvärd hoppade jag från grupp till grupp under promenaden, delade ut godis, skapade kaffehäng, hjälpte till med ryggsäckar och pekade folk i rätt riktning då de kliade sig i huvudet. På kvällen satt jag bredvid elden, jag lyssnade på andras berättelser och äventyr som deltagarna ville göra inom en snar framtid eller hade upplevt tidigare. Som guide under följande år hade jag en snabbgående grupp människor. Vi gick tillsammans och jag pratade om området, hjälpte dem att ställa in sina ryggsäckar, tog hand om blåsor och gav dem hejarop då det behövdes.

Björnturen var ett tvådagarsevenemang med riktigt bra vildmarksstämning även om arrangemanget genomfördes precis utanför Stockholm och avslutades bara ett stenkast från globen. Det här eventet var öppet för alla och under dagarna vandrade man med människor med liknande intresse. Med start i antingen Tyresta by eller i Alby vandrade vi längs den vackra Sörmlandleden och genom delar av Tyresta nationalpark. På kvällen var alla samlade på Hellasgården för underhållning, livemusik, brasa, bastu och kanske ett dopp i sjön. Den andra dagen vandrade du över mållinjen nära globen.

Karta

Björnturen with Naturkompaniet

Detta eventet finns tyvärr inte längre men hälsa gärna på mig under Fjällräven Classic. Boka dina biljetter på classic.fjallraven.se

Close Menu