Skip to main content

Bröllopsvandring i Sarek 2017

Kombinera två fina saker! En vandring genom en större vida känd nationalpark för att sedan avrunda med ett bröllop. För oss en sann Askungen historia!

Vi frågade några vänner om de ville följa med oss ​​på detta för oss mycket speciella äventyr, och fem underbara vänner hade möjlighet att hänga med. Vi började resan i Göteborg med en tågresa till Gällivare följt av buss och slutligen helikopter innan det riktiga äventyret startade en bit från berget Akkha, fjällets drottning. Nio dagar av höstskrud och fjällvidder med kompisar stundade innan vi slutligen skulle vandra in på Saltoluokta Fjällstation. Emelie hade aldrig tidigare varit i världsarvet Laponia och bara sett fåtalet bilder då vi surfat runt på internet tillsammans. Jag hoppades att hon skulle bli nöjd.

Vi hade vänner och familj som tog sig till Saltoluokta dagarna innan bröllopet med buss, tåg, flyg och båt och trots den långa resan från bl.a. södra Skåne dök de upp till vårt bröllop och gjorde därmed också ett äventyr genom Sverige för att få ta del av detta fantastiska område. Tårtan bakades i  det gemensamma köket, buketten plockades bakom bastun, några vänner anordnade bildvisning och tipsrunda. Toastmaster utsågs på plats och en annan god vän och hans fru styrde upp lite musik då vi gick till och från vår vigsel. Vår bröllopsdag var en solig höstdag med färgglada berg åt alla håll. Kvällen bjöd på fest nere vid sjön Langas i ett litet slitet hus med mycket hjärta. Vi dansade runt kaminen och åt bröllopstårta på britsarna i en avstäng bastu. Under kvällen fick vi även ynnesten att få se ett större norrsken som dansade över himmeln och våra gäster åkte dagen efter hem med ett leende på läpparna precis som Emelie och jag.

Vi kunde inte vara lyckligare och nästa äventyr är redan runt hörnet. Några månader senare i februari föds Elsa vårt första barn.

ANTECKNINGAR FRÅN DAGBOKEN

“Bergsterapi är verkligt!”

“Naturen är inte en plats att besöka, det är mitt hem. Jag ångrar aldrig att jag anstränger mig för att vakna upp i miljöer som dessa.”

““Ett steg i taget är en bra vandring”

“Fasiken vad det är fantastiskt att vara vid liv och att kyssas på en kulle i Sarek. Hur som helst är det en fantastisk kulle vi står på.”

“Ett enkelt hej kan leda till en miljon saker! Ett bröllop i de svenska fjällen till exempel.”

“Vi gör en gång i livet äventyr varje dag på den här resan.”

KARTA

Naturkompaniet’s 365 Magasin

Njut även av Åsa Hellman’s foton från denna turen och ta chansen att uppleva en nästan identisk vandring med mig som guide. Höstvandring i Sarek.

Close Menu