Skip to main content

På tur i Sarek 2022

Det har blivit en hel del äventyr i området nu. Alla speciella med sina konstellationer av grupper, väder och händelser! Även detta äventyr visade sig bli riktigt bra förutom några mindre blåmärken på oss och skador på utrustningen. Under detta äventyr hade jag glädjen att guida 3 personer genom vad i folkmun ofta kallas för Europas sista vildmark. Vi hade också lyxen att få dela upplevelsen med en fjälledaraspirant från Malungs Fjäll- & Vildmarksledarutbildning. Massor av god mat, snö och beslutsfattande. Vi höll färdplanen, fick duscha och basta i Salto samt njuta av den sedvanliga segerölen.

Vill du hänga med till Sarek med mig? För aktuell information kan du kolla på PathfinderTravels hemsida eller på under tjänster på min hemsida

Anteckningar från dagboken

“Det är som att leka memory i nio dagar” – Kalle berättar om livet i camp.

“Det var en blåsig morgon och vi försökte bygga segel av en vindsäck samt en artic bedding. De som använde vindsäcken gled inget alls men de med artic beddingen lyckades någorlunda och tog in på oss som skidat vidare.”

“Äphar massivet visade sig efterhand som vi skidade upp och över de sista kullarna, ett par korpar flög runt då vi rundande Bierikvarasj (de brukar allt som oftast hänga där). Jag stod en längre stund på en barblåst kulle bakom tältet och vilade mina ögon på alla stjärnorna medans tandborsten hängde i mungipan. Någon bredvid mig gjorde samma sak.”

“I Ruotesvagge såg vi bara konturer och våran karta lika gärna ha varit ett gräddvitt papper. Jag tog ut en rikting med hjälp av GPS’en och gav gruppen instruktioner att rikta skidorna en skidhanske vänster om solen. Solen rör sig men dalen svänger åt samma håll och det funkade perfekt.”

“Ta ur dina hörlurar. Naturen har sin egen musik”

Karta

Close Menu