Skip to main content

Storloopen 2020

Li och jag hade en ide om att springa run sjön Rogen med start och mål vid Grövelsjöns fjällstation, en distans på runt 101km. I verkligheten genomförde vi en snabb vandring med inslag av löpning. Att vara snabb innebar på denna turen att färdas i en hastighet av 3.6km/h i blockterräng, snöstorm och ibland väldigt hala isbelagda stenfält. Temperaturen låg på stadiga minus och sista natten hade vi en lägsta temperatur på -6C. Att vara klädd i löparkläder med frusna vattenflaskor och isiga ben då jag trampat ner i ett hål förstärkte inslaget av äventyr. Eftersom hastigheten var lägre än förväntat gick vi ungefär 8 timmar i pannlampans sken av de totala 40 timmarna det tog för oss att ta sig runt. Vi frågade ofta varandra var leden var och svaret från den andra var ofta att vi står på den. Under de mörka timmarna frågade vi vandra oftare och stundvis använde vi uteslutande vår Garmin InReach. Med det sagt så var det en magiskt tripp och var rejält utmanande då vi inte han sova så mycket (vi tryckte in det mellan pass på jobbet). Det är något magiskt i att navigera genom denna terrängen, genom snöstormen och leva i pannlampans sken. Vi var där. I nästa steg, att ta oss fram säkert och stannade bara korta stunder för mat eller bilder. Vi åt frystorkad mat, nötter, Clifbars, ölkorv och mandelmassa.

Anteckningar från dagboken

“Skalvantar, skalvantar, skalvantar!  VARFÖR tog jag mina 5 finger neoprene…”

“Vindsäck istället för en räddningsfilt! Om något verkligen händer så är skyddet så mycket bättre. Vi kan äta vår mat i den också.”

“Mjukflaskorna för löpning frös till is både en och två gånger i munstyckena.”

“Jag använde min pannlampa med 50% styrka…  Med utlovade 9 timmar i maxstyrka så borde det gå att köra konstant med full styrka. Det blir både enklare att följa de små rösena och hitta färgmarkeringarna.”

Karta

Storloopen 2020
Close Menu