Skip to main content

Fjällräven Classic i Danmark

Fjällräven Classic-konceptet startade i norra Sverige 2005. Efter många framgångsrika år och ett växande antal deltagare, bestämde de sig för att lägga till en ny Classic i Danmark. Under 2013 hade det inledande evenemanget bara några hundra deltagare, främst danskar.

Redan innan jag kom till start träffade jag folk som skulle på samma evenemang som jag. Vi pratade ett tag och bestämde oss för att resa tillsammans den sista biten till starten. Vi gillade varandras sällskap och tre dagar senare gick vi över mållinjen tillsammans. 2016 gick jag med i evenemanget igen, denna gång som funktionär. Jag älskar verkligen Classic-evenemangen och varje gång får jag minnen för livet. På den danska versionen samlas vi alla på kvällarna och det känns som en stor familj ute på semester. Du går genom byar, grön skog, över gräsbevuxna fält och då och då går du till och med förbi en pub eller en glasskiosk. Intresserad? Gå med i familjen!

Fram till idag har jag guidat, gått som deltagare och varit en hjälpsam volontär. Häng med och delta i framgångssagan.

ANTECKNINGAR FRÅN DAGBOKEN

“Du vandrar genom en mindre by och hör skrattande människor… då vet du att det är en pub i närheten. På den danska eventet känns människor väldigt avslappnande. Kanske är det vädret, lanskapet eller att vi alla tältar tillsammans på kvällarna och gemenskapen därmed blir större.”

Karta

Om du gillar danska Fjällräven Classic då kommer du älska Fjällräven Classic i Sverige.

Close Menu